Ordförande har ordet!

8750

Den här säsongen beräknar vi i Kolmården Wild Animals att vi kommer lägga 8750 timmar av vår fritid för att barnen i Kolmården ska få ha kul på sin fritid och spela innebandy.

8750 timmar av obetalt arbete... låt det sjunka in lite...8750 timmar för att barnen ska få en meningsfull fritid.

Vi är många som hjälps åt.

Ledarna som varje vecka, träning efter träning står på innebandyplanen för att ditt barn ska få träna och ha kul tillsammans med sina kompisar. Som inför varje träning planerar träningspassen för att dessa ska kännas roliga och meningfulla för varje individ. Som i ur och skur åker med på bortamatcherna och finns på plats vid hemmamatcher.  Som peppar, tröstar och utvecklar. Som sköter kontakter med vårdnadshavare, domare, andra föreningar och även en viss administration på hemsidan. Som utbildar sig för att utvecklas som ledare.

Styrelsen som varje månad sitter på möten tillsammans för att leda organisationen åt rätt håll. Som tar beslut för att organisationen ska utvecklas med barnets bästa för ögonen. Som utför och följer upp dessa beslut nästan varje dag året runt. Som skriver verksamhetsplaner och andra för föreningen viktiga dokument. Som förbereder och genomför årsmötet. Som stöttar ledarna i deras arbete.

Valberedningen som under hela säsongen jobbar med att hitta nya personer som kan vara aktuella för förtroendearbete i någon del av organisationen.

Revisorn som granskar föreningens ekonomi fortlöpande under hela säsongen.

De kioskansvariga som träffas ett par gånger per säsong för att utvärdera och utveckla kioskutbud och verksamhet. Som inför varje hemmamatch och sammandrag ser till att det finns varor hemma till försäljning  och som sedan ser till att starta upp kiosken på matchdagar.

Domaransvariga som utbildar och stöttar våra föreningsdomare. Som gör scheman och ser till att vi har domare till alla hemmamatcher och sammandrag.

Webmaster som fortlöpande ser till att hemsidans föreningsinformation är aktuell och hanterar medlemsansökningarna som kommer in.

Tränareansvarig som utbildar föreningens ledare om föreningens organisation och som finns med och stöttar nyare ledare vid behov.

Ja, som ni ser är vi många som hjälps åt. Men vi ser gärna att vi blir fler som delar på arbetet för ju fler vi är desto mindre arbetsinsats behövs av varje person. Och ju större blir gemenskapen!

Under hösten kommer vi starta upp vår föräldragrupp och vi är även i behov av tre nya medlemmar i valberedningen.

I föräldragruppen ska det ingå en till två personer från varje lag/träningsgrupp och deras uppgift är att hålla i föreningsarrangemang som t.ex föreningsresor och avslutningar.

Fullständiga arbetsbeskrivningar över föreningens alla poster finns här på hemsidan under dokumentbank.

Föreningens vision ända sedan starten 2011 är att vår verksamhet ska präglas av glädje, stolthet och utveckling.

För oss är det viktigt att varje barn går till och från träning och match med en bra känsla i magen och att ledarskapet i varje träningsgrupp leder till ett bra samspel där man respekterar varandra och utvecklas tillsammans.

Föreningens fokus ligger inte på att lag går in för att vinna matcher till varje pris utan vi ser oss som en breddförening där alla ska få vara med till en låg kostnad.

Vårt uppdrag är att vi ska få så många att vilja idrotta så länge som möjligt och vi jobbar enligt Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) .

Vårt fokus ligger, helt i enlighet med våra styrdokument Barnkonventionen, Idrotten vill och Innebandyn vill, inte på resultat eller prestationer utan på individens utveckling och rättigheter.

Att vara medlem i en förening innebär både rättigheter och skyldigheter. Ofta är man inte medveten om vilka skyldigheter man har utan man tar för givet att man skött sin del av åtagandet när man betalt medlemsavgiften.

Att vara medlem i en föreningen innebär faktiskt lite mer än så. Som medlem är du även skyldig att följa föreningens, RF:s och SF:s stadgar, bestämmelser och beslut . Och det är faktiskt  din skyldighet att känna till dessa stadgar, bestämmelser och beslut!

Vi brukar därför bjuda in till föräldramöte där vi reder ut dessa saker och du har då även möjlighet att ställa frågor.

Vi kan inte tvinga dig att komma men vi önskar verkligen se dig där!

Du är nämligen en viktigt del av vår verksamhet!

Nu ser jag fram emot en riktigt rolig innebandysäsong!

Vi återkommer med datum för föräldramötet.

Vi ses!

Annica Ekholm Lodahl

Ordförande IBF Kolmården Wild Animals

Uppdaterad: 2016-10-06 10:08