Om oss

Innebandyföreningen Wild Animals bildades en kall februarikväll under 2011. Orsaken till att en liten grupp engagerade föräldrar träffades vid detta tillfälle var det gemensamma intresset för deras barns möjlighet att spela innebandy utan ekonomiska hinder och krav på individuella prestationer.

Vid säsongsstarten i oktober 2011 bestod föreningen av ett enda lag men sedan dess har det hänt väldigt mycket.  Vår verksamhet har uppmärktsammats och många pojkar och flickor har kommit in i vår verksamhet. Det är otroligt glädjande men vi har bara börjat—vi är en förening under stark utveckling.

Vi tror på barn och föräldrar i Kolmården, vi ser den glöd och glädje som finns i att engagera sig i en lokal idrottsförening, och behovet av att det finns flera idrotter att utöva på orten.

Under kommande år kommer vi i styrelsen att arbeta hårt för att vår verksamhet ska kunna växa ytterligare och det tänker vi göra i samarbete med de andra idrotterna på orten. Vår målsättning är att de föreningar som finns i Kolmården ska arbeta tillsammans för att skapa idrottsglädje som sträcker sig långt upp i åldrarna. Detta kan vi göra genom att skapa utrymme för våra barn att utöva fler idrotter t ex genom att hålla våra tävlingar inom respektive säsong och en gemensam planläggning för att inte våra barn ska tvingas välja mellan idrotter.

Vårt styrelsearbete är även det under stark utveckling vilket har resulterat i framtagna handlingsplaner och policydokument för vår verksamhet som stärker vår framtidsvision.

Styrelsearbetet fick en injektion efter att Svenska Innebandyförbundet valt ut vår förening att deltaga i en nationell utbildning i föreningsutveckling. När våra fyra utvalda styrelsemedlemmar kom hem från en veckas utbildning i föreningsverksamhet på Malta bar de med sig ett stort engagemang och nyvunna ideer som skulle sättas i verket.  Det som var mycket glädjande efter hemkomsten var upptäckten att vi redan hade vår vision och kärnvärden klara från början det var bara det att vi inte hade strukturerat upp vår filosofi och vårt arbetssätt i styrdokument och handlingsplaner.

Efter denna vidarutveckling har vi bl a uppdaterat våra stadgar för att ge utrymme för mer medlemsengagemang, tagit fram arbetsbeskrivningar för alla roller i föreningen och genomfört vidareutbildningar av våra ledare.

Vi har med andra ord en stark grund att stå på inför en framtid som vi tror kommer att innebära ännu fler ungdomslag och så småningom kommer Kolmården att stoltsera med ett seniorlag och även ett veteranlag som kommer dra publik till Råssla Arena!

Vi kommer att fortsätta att arbeta vi för att det byggs en ny idrottshall i Kolmården. Vi vet att det behövs mer tider för att vår verksamhet ska kunna växa men vi vet också att det behövs mer lokaler och halltider för att alla ska kunna idrotta för livet.

Bildad 2011-02-27
Föreningsnummer 44919-58
Postadress Sandviksvägen 28
Öppettider 09.00-17.00