Hoppa till sidans innehåll

Övergång till individuella licenser

21 APR 2016 13:06
Förändring av licenserna från 1/7 2016
Från och med nästa säsong införs individuella licenser även för de yngre spelarna. Det innebär alltså att laglicensen försvinner för de som är 15 år och yngre.
  • Skapad: 21 APR 2016 13:06

Huvudsyftet till förändringen är en anpassning till Svensk Innebandys Utvecklingsmodell (SIU) och att skapa en tydlighet. Sedan tidigare har utbildningarna individanpassats och tävlingsverksamheten är på väg åt det hållet också där vi på en del håll i landet gått från ålders- till nivåanpassning.

Nästa steg är att licenserna följer samma linje vilket på sikt innebär enklare rutiner för distrikt och föreningar samt en tydlighet vart vi är på väg. Med individuella licenser även för spelare 15 år och yngre behöver en förening inte fundera på vilket lag en 12-årig tjej ska tillhöra som det har varit med laglicenser.

Föreningen behöver heller inte tänka på om rätt antal laglicenser är tecknade. Den individuella licensen gör att spelaren kan delta i alla lag och klasser inom föreningen som spelaren har behörighet till.

Det sker samtidigt en förändring när det gäller hur länge en licens gäller. Alla spelare, även nya, som finns registrerade i iBIS från 1/7 är försäkrade fram till 31/10 oavsett om licensen är betald eller inte. Föreningen ska under den perioden besluta om vilka som ska ha licens och då även göra inbetalningen för dem. Om spelaren ska spela bindande match gäller samma regler som tidigare, det vill säga att licensen ska vara betald i samband med match.

Spelare utan betald licens är därmed oförsäkrade från den 1/11.

Svensk Innebandy satsar just nu på att föra in motionärerna i verksamheten. Det finns numera en motionslicens som är till för de som antingen bara träningsspelar i en förening eller som spelar i distriktens motionsserier. Att ha en motionslicens innebär att du är försäkrad. Det gör att en förening kan teckna licens för personer som till exempel arrangerar föräldrainnebandy eller bedriver likande verksamhet.

Licensmodell:

  

Licensen styrs efter vilken ålder spelaren har oavsett vilken nivå hen spelar på, med undantag för motionslicensen.

Licenser och avgifter för säsongen 2016/17:

Licens Grön: 0-9 år = 50 kr

Licens Blå: 10-12 år = 100 kr

Licens Röd: 13-15 år = 150 kr

Licens Svart: 16 år och uppåt = 340 kr

Licens Motion: Gäller för spelare oavsett ålder som deltar i motionsverksamhet = 50 kr

Skribent: webmaster
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Innebandyföreningen Kolmården - Innebandy
Råsslavägen 20
61832 Kolmården

Kontakt:
Tel: 011131313
E-post: This is a mailto link

Se all info