Hoppa till sidans innehåll

Ny idrottshall

05 DEC 2017 08:55
Styrelsen träffade förra veckan Norrköpings kommun för samtal om en ny idrottshall i Kolmården samt diskussion om renovering av Råssla Arena.
  • Uppdaterad: 05 DEC 2017 09:02

Vi har som förening arbetat i över 2 års tid med planer på en tredje idrottshall utöver de befintliga Uttersberg och Råssla. Tyvärr är ingen av de befintliga idrottshallarna fullstora då Uttersberg mäter 16x10 meter och Råssla 36x17 meter. Detta innebär att Uttersberg definitivt är för liten för lagidrotter samt att Råssla är på gränsen. 

När vi utövar innebandy är miniminåtten 36x18 och de idelaa måtten 40x20 meter. Förutom att Råssla Arena är för liten är den också fullutnyttjad. Det går inte att få in fler lag på de tider som vi behöver för vår barn och ungdomsverksamhet. 

Dessutom kan de inte heller erbjudas tider för andra idrotter eller privatpersoner då antalet timmar i Råssla är begränsade. 

När vi träffade kommunen förde vi dialog kring vilka planer som kommunen har för Krokek då orten växer och barnkullarna blir större. Vi diskuterade hur vi skulle få till en ny idrottshall, vilka problem vi har med Råssla Arena och hur takbytet på hallen kommer att påverka oss. 

Vi lämnade över våra namnlistor med över 300 personer som hade skrivit under vårt upprop om ny idrottshall. Om du har möjlighet att göra din röst hörd genom samtal, mejl, brev eller insändare i tidningen vore det uppskattat. Byn behöver en till idrottshall för att kunna erbjuda alla boende i Krokek möjlighet till friskvård. 

Vi hade mycket bra diskussioner med Norrköpings kommun och vi har bestämt ett nytt möte för att komma vidare i arbetet. 

Skribent: webmaster
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Innebandyföreningen Kolmården - Innebandy
Råsslavägen 20
61832 Kolmården

Kontakt:
Tel: 011131313
E-post: This is a mailto link

Se all info