Hoppa till sidans innehåll

Tigrarna


Välkommen till TIGRARNA!

Säsongen 2020/2021 är Tigrarna för pojkar födda 2014

Tigrarna är laget för de allra yngsta pojkarna som är 6 år.

 Här är leken en lika viktig del som själva innebandyn och det är

inte för inte som den mest populära övningen på träningarna är

 ”Under hökens vingar kom”

För de pojkar som spelade förra året påminner vi om att betala medlemsavgiften.

För nya spelare är det viktigt att ni gör en medlemsansökan under "bli medlem" på hemsidan. Detta underlättar vårt arbete då vi inte har någon kanslist anställd utan bara en styrelse som arbetar ideellt.

Ansöker ni om medlemskap kommer du automatiskt att få information när ditt lag kommer att börja träna. Alla nya spelare får prova på 2 ggr innan de behöver betala någon avgift. Så det är inget farligt att ansöka om medlemskap.

Undrar ni om vilka avgifter vi har så står det också på hemsidan under "bli medlem".

Vi har Östergötlands lägsta avgifter för idrott då vi vill att alla barn ska ha råd att hålla på med fler idrotter, då vårt syfte är att främja ett livslångt idrottande.

Under en vanlig träning brukar det vara mellan 20 till 40 lek- och spelsugna barn som  deltar och som ledare ställs man ibland inför en rejäl utmaning att försöka få barnen att koncentrera sig på instruktioner inför den kommande övningen.

Det finns ju så mycket annat som lockar en 6-årings intresse; exempelvis vad ens storasyskon har för sig vid sidan av planen eller vad som finns under de spännande metallocken i golvet.

När det gäller själva innebandyspelandet så handlar det i den här åldern mest om att  försöka ge barnen möjlighet att skaffa sig en så god grundläggande innebandyteknik som möjligt.  

Det kan vara allt ifrån hur man håller klubban på rätt sätt till hur  man lär sig slå en passning som kompisen enkelt kan ta emot.

Givetvis är det allra vikigaste att man har KUL när man spelar och det är något vi ledare försöker sträva efter hela tiden. Ibland kan det dock faktiskt vara så att det krävs lite extra ”tråkigt nötande” av en viss teknisk övning innan den sitter, men å andra sidan finns det nästan inget som är så härligt som de lysande ögonen hos ett barn vars envisa tränande ger resultat!

Efter att övningar och lekar varvas under träningarna kommer så i slutet äntligen belöningen: Spela match!! Och trots att vi ledare försöker tona ner betydelsen av att räkna mål så kan man ändå lita på att barnen själva har järnkoll på resultaten!

 

DSC_1412

Uppdaterad: 30 JUL 2018 22:37 Skribent: Webmaster
E-post: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Innebandyföreningen Kolmården - Innebandy
Råsslavägen 20
61832 Kolmården

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info