Hoppa till sidans innehåll

Ledarskap och ledarfilosofi


I vår filosofi handlar det om att placera människan i centrum. Det gäller för oss att få våra utövare att växa som individer och att växa som grupp för att skapa ett livslångt intresse och lärande för idrott.

Att vara ledare handlar om att skapa en bra miljö för de personer vi leder. Innebandy är en lagidrott och lagidrott bygger på relationer. För att skapa goda relationer behöver vi ta hänsyn till varandra och se varandras olikheter som något positivt. Alla kan inte vara bra på allt men alla är bra på något. Vår filosofi utgår ifrån att vi ska lyfta upp vad varje barn är bra på och förstärka denna egenskap. Vårt ledarskap ska utstråla glädje och humor samt fokusera på allt vi gör bra och förstärka detta. En mix av olika egenskaper skapar en bra dynamik för utveckling både socialt och idrottsligt. Tillsammans gör vi varandra bättre och det är vår målsättning att skapa en miljö där alla känner glädje och får möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Vi anser att grunden till en kreativ och utvecklande miljö är lek och glädje. I våra kärnvärden har vi poängterat vikten av att alla barn ska ha en bra känsla i magen när de går till vår verksamhet. Det är naturligtvis en stor utmaning för oss att åstadkomma det hos varje individ. Vi har många barn i vår verksamhet och vi kan inte se allt eller hinna prata med alla våra barn på varje träningen men vår målsättning är att vi ska göra det. Vi vill att varje barn: 

 

  • ska känna sig som en viktig del i vår verksamhet
  • ska känna sig trygg och säker på att bli behandlad rättvist
  • ska få uppmuntran och bli inspirerad till fortsatt utveckling
  • ska få göra sin röst hörd och känna glädje i sitt idrottande

 

För att åstadkomma ett bra ledarskap enligt vår ledarfilosofi satsar vi på kontinuerlig uppföljning av hur våra medlemmar upplever vår verksamhet. Dessutom satsar vi hårt på utbildning och förutom att alla våra ledare har genomgått en grundutbildning i Svenska Innebandyförbundets Utvecklings-modell (SIU) uppmuntrar vi varje ledare att fortbilda sig enligt denna modell. All utbildning bekostas av föreningen eftersom vi anser att utbildning av våra ledare är viktigt för att vår verksamhet ska fortsätta utvecklas enligt våra kärnvärden:

Glädje - Stolthet - Utveckling!

DSC_1363

Uppdaterad: 08 JUN 2016 04:02 Skribent: Webmaster
E-post: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Innebandyföreningen Kolmården - Innebandy
Råsslavägen 20
61832 Kolmården

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info