Hoppa till sidans innehåll

Domare och tillsättning av domare


Domare indelas i kategorier, godkänns och legitimeras enligt ÖIBF:s bestämmelser. Domare legitimeras för ett år i taget.

 

ÖIBF tillsätter två distriktsdomare i alla poängräknande serier och DM. Distriktsdomare som är ledare, spelare eller styrelsemedlem i förening med lag i representationsserie får inte döma matcher i samma serie/tävling.

 

Det är alltid arrangerande förenings ansvar att ordna föreningsdomare till samtliga matcher i poolspelet. Det är tillåtet att använda sig av annan förenings föreningsdomare

Betalning för domare i poängräknande serier sker genom transaktioner mellan förbundet och föreningen.

När det gäller betalning av våra egna föreningsdomare utförs dem genom kontant betalning via kiosken direkt efter fullbordat uppdrag.

Arvode vid betalning av våra egna föreningsdomare uppgår till 50 kr per period och domare. 

Domare kallas veckan före match. Distriktsdomare via kallelse i IBIS och våra egna föreningsdomare genom att ringa eller fysiskt prata med dem några dagar innan sammandraget.

Schema för våra hemmasammandrag och tilldelade domare finns på hemsidan under dokumentbanken. Tänk på att schemat görs upp i september för hela  säsongen och att våra unga föreningsdomare inte har koll på detta längre fram under säsongen.

För att säkerställa ett gott klimat för våra unga domare ska arrangerande lag utse en person som tar hand om domarna under den tid som de är i hallen. Det är otroligt viktigt att våra domare känner sig välkomna och att de får uppmuntrande samtal mellan matcher. Våra unga domare har ibland frågor som de behöver få svar på och då ska den tilldelade vuxna personen hjälpa dem att känna sig trygga i sin roll.

Game On skylten ska alltid vara uppsatt i entren till Råssla. Detta för att påminna all publik om att idrott bara är en lek med vanliga människor som kan göra fel. Det finns även Game On material i kiosken att dela ut till publiken vilket med fördel kan göras vid varje sammandrag.

Utbildade föreningsdomare för Kolmården Wild Animals hittar du under organisation

Uppdaterad: 10 FEB 2018 10:36 Skribent: Webmaster
E-post: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Innebandyföreningen Kolmården - Innebandy
Råsslavägen 20
61832 Kolmården

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info