Hoppa till sidans innehåll

Ledarutbildning SIU

15 JUN 2020 08:34
Nu är det sommar och det är dags att göra sig förberedd till nästa säsong. Du som är ledare har nu möjlighet att se över din utbildningsnivå och anmäla dig till fortutbildning inom SIU-modellen. Vill eller behöver du gå utbildning hör av dig.
  • Skapad: 15 JUN 2020 08:34

Varför finns det en ledarlicens för ungdomslag? 

Ledarlicens infördes av Östergötlands Innebandyförbund som krav under säsongen 2012 för att kvalitetssäkra föreningsledarnas kunskap om barn och ungdomars utveckling enligt svensk innebandys utvecklingsmodell (SIU-modellen). Målet är att utveckla ledarskapet för föreningens ledare och säkerställa att barnen tränas och utvecklas på bästa sätt i förhållande till sin ålder enligt SIU-modellen.

Det finns tre olika ledarlicensnivåer för ungdomslag

Grön nivå är för åldrarna 7 – 9 år

Blå nivå är för åldrarna 9 – 12 år

Röd nivå är för åldrarna 12 – 16 år

Hur får jag en giltig ledarlicens för ungdomslag

Är man ny ledare så skall man genomföra en grundutbildning för barn och ungdom (4 tim) samt en steg 1 utbildning (8 tim) i aktuell färg för att vara godkänd som ledare.

Har du varit ungdomsledare en tid

Har man genomfört vår grundutbildning för barn och ungdom mellan åren 2012-2020 så behöver man bara genomföra steg 1 utbildning i aktuell färg för att vara godkänd som ledare.

Giltighet ledarlicens för ungdomslag

Ledarlicensen gäller from den innevarande säsongen som man genomfört Steg 1 utbildningen och två säsonger till, tom XX-06-30 därefter behöver ledarlicensen uppdateras igen.

Behöver du gå utbildning?

Ta kontakt med föreningens kassör för vidare information. 

Skribent: Webmaster
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Innebandyföreningen Kolmården - Innebandy
Råsslavägen 20
61832 Kolmården

Kontakt:
Tel: 011131313
E-post: This is a mailto link

Se all info