Hoppa till sidans innehåll
Foto: MAGNUS

ÖSK Ungdom håller inne pengarna

23 APR 2020 22:21
Vi har fått frågor om hur det går med återbetalningen av inbetalade deltagaravgifter till Örebrocupen som blev inställd. Föreningen för fortfarande samtal med ÖSK Ungdom om att få tillbaka betalda anmälnings och deltagaravgifter. Tyvärr har ÖSK
  • Uppdaterad: 23 APR 2020 22:21

Ungdom tagit ståndpunkten att de endast betalar tillbaka 50% av pengarna i maj månad och sedan eventuellt resterande summa när de fått besked från RF om stödpengar. 

Vi har ifrågasatt deras linje med hänvisning till gällande lagstiftning samt exempel som Gothia Cup och Warbergsspelen som har betalat tillbaka alla avgifter när cupen ställdes in. 
Anmälningsavgifterna för ÖSK är ca 600 000 kr medans deltagaravgifterna uppgår till ca 4 miljoner kr. Anmälningsavgifterna borde täcka kostnader man har innan cupen genomförs medan deltagaravgifterna ska täcka kostnader man har vid genomförande. Genom att endast betala tillbaka 50% av båda avgifterna så behåller arrangerande förening ca 2,3 miljoner. Vi anser att det är orimligt att andra föreningar ska stå för kostnader som inte har inträffat. Det är inte acceptabelt att hänföra risken till köparen. Om så sker kommer det vara svårt att motivera deltagande i framtidan cuper om vi som deltagare riskerar att förlora hela vår insats om en cup/turnering ställs.

Vi har utan framgång vädjat till ÖSK Ungdom om att redovisa vilka kostnader de har haft för den inställda cupen för att förstå deras agerande. Vår uppfattning är att ÖSK Ungdoms ovilja att betala tillbaka alla deltagandes lag avgifter härrör sig till att de använt sig av framtida intäkter från Örebrocupen att driva sin ordinarie verksamhet. 

Fortsättning följer i detta ärende då styrelsen i nästa vecka ska ta beslut om hur vi ska agera i nästa steg när ÖSK Ungdom nekar oss vårt krav på återbetalning. 

Styrelsen

Skribent: Webmaster
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Innebandyföreningen Kolmården - Innebandy
Sandviksvägen 28
61834 Kolmården

Kontakt:
Tel: +46729709678
E-post: This is a mailto link

Se all info