Hoppa till sidans innehåll

Projektet ”Rädda IBF Kolmården” har startat!

07 NOV 2020 15:49
Brinner du för IBF Kolmården? Tycker du att innebandyn spelar en viktig roll i samhället? Nu har DU möjligheten att bidra till en fortsatt aktiv framtid för 200 barn och ungdomar i Kolmården.
  • Skapad: 07 NOV 2020 15:49

Det finns en fraktion inom förening som vill att IBF Kolmården ska gå in i Krokeks IF. Vi som har startat IBF Kolmården har gjort detta av flera skäl som gör att detta ej är en bra idé.

IBF Kolmården har från starten 2011 byggt upp en fungerande verksamhet med ett starkt varumärke och en stor tro på framtiden. Vår förening bygger på att vi uppmuntrar våra medlemmar till att hålla på med flera idrotter och att vi endast har träning under vår säsong.

Forskning och empiriska studier visar att mångsidighet skapar bättre atleter, mindre skador och framförallt att vi människor utövar idrott mycket längre i livet. IBF Kolmården ett livslångt idrottande där alla får vara med hur länge som helst. Glädje – Stolthet – Utveckling är våra värdeord och dessa har genomsyrat föreningen från starten.

Vi har arbetat hårt med att skapa föreningskänsla med gemensamma träningar, deltagande på örebrocupen, ledarsammankomster, familjeturneringar etc. I vår förening har vi inga lagkassor utan alla lag får samma förutsättningar för att bedriva sin verksamhet vilket har fungerat väldigt bra under alla år. Inget lag som har bett om pengar har någonsin nekats detta.  

Det är därför sorgligt att se att det finns en fraktion av personer i föreningen som vill att vi ska gå ihop med Krokeks IF. Vi har problem i år att få ihop en styrelse, men att gå ihop med KIF betyder inte att vi slipper ha en styrelse. En hopslagning löser inga problem utan vi får bara svårare att driva våra specifika frågor som rör t ex ny idrottshall i Kolmården. Vi har sökt samarbete med KIF och andra föreningar i byn under åren för detta ändamål utan resultat. Förutom denna specifika fråga finns det flera frågor där vi som innebandyförening är mer engagerade i än vad t ex en fotbollsförening är.

IBF Kolmården har god ekonomi och vi har haft lätt att ordna sponsorer och samarbetspartners till vår verksamhet. Vi tog förra säsongen fram ett spelarkontrakt för våra ungdomar och vuxna som är över 16 år som innebär otroliga förmåner och möjligheter för innebandyutveckling som inte ska kunna vara möjliga i en förening som har ett seniorlag på division 4 nivå. 

Vi har stått för ett nytänkande kring hur man driver en idrottsförening i snart 10 år och tänker inte sluta för det finns mer att ge. Att gå in i en gammal struktur som präglas av året runt idrott och fokus på endast en idrott är inte nästa steg i utvecklingen. Vi ser istället att idrotten behöver diskutera helt andra steg för att öka och förlänga idrottandet, t ex att inte börja erbjuda idrottsverksamhet i tidiga åldrar precis som Sävehof IF och Frölunda HC i Göteborg har diskuterat.

Om du vill bidra till projektet ”Rädda Kolmården” ska du anmäla ditt intresse för att sitta i styrelsen kommande säsong. Föreningens framtid står på spel vilket i sin tur innebär framtiden för dina barns möjligheter att utöva mer än en idrott i byn. Vi blir inte starkare av att gå tillsammans med en annan förening som ej har samma intressen som vår förening driver, detta kommer bara splittra oss i vårt mål att utveckla vår barn-, ungdom- och seniorverksamhet.

Ta kontakt med mig om du vill diskutera hur du kan hjälpa till med att Rädda IBF Kolmården. 

Med vänlig hälsning

Torbjörn Ekholm

Eldsjäl, Utförare och Grundare av IBF Kolmården 

Skribent: Torbjörn Ekholm
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Innebandyföreningen Kolmården - Innebandy
Råsslavägen 20
61832 Kolmården

Kontakt:
Tel: 011131313
E-post: This is a mailto link

Se all info