Hoppa till sidans innehåll

Behov av ny idrottshall

19 OKT 2017 18:19
Det är akut brist på tider i Råsslahallen för våra barn och ungdomar. En ny hall skulle även ge möjlighet till vuxna att slippa åka in till Norrköping för att träna. Skola och förskola har också behov av fler idrottsmöjligheter. Skriv under!
  • Uppdaterad: 19 OKT 2017 18:21

Vi behöver en ny idrottshall i Kolmården

Allt fler människor är intresserad av sin hälsa. För att uppnå en god hälsa behövs det möjligheter till träning. Tendensen är tydlig – behovet av träningstider för alla, från satsande ungdomar till motionerande allmänhet, ökar. För att möta behovet behövs flera idrottshallar.

I Kolmården finns idag två idrottshallar, Råssla som är hyfsad stor med måtten 38m (L) x 18m (B), och Uttersberg som är extremt liten med måtten 20 m(L) x 15 (B). Detta innebär i praktiken att det endast finns en idrottshall då de flesta idrotter idag behöver minst 38x18 men helst 40x20 för att utföras eller att rymma de antalet utövare som är intresserade.

Det flyttar in många människor till Kolmården och barnkullarna blir större vilket syns tydligt på beläggningen på skolor samt anslutningen till idrottsföreningarna. För IBF Kolmården kan vi inte längre starta upp nya lag då det inte finns fler tider att tillgå. Idag använder vi måndagar, tisdagar, onsdagar och torsdagar samt lördagar och söndagar till våra lag för träning. Förutom detta ska matchtider för våra 8 seriespelande lag placeras in i Råssla på helger.

Vi är dock inte ensamma om behovet av en ny idrottshall. I Kolmården finns det ett antal idrottsföreningar såsom Skytte, Orientering, Motorcross, Gymnastik, Tennis, Fotboll etc som alla vill ha mer tid inomhus. Förutom dessa föreningar finns det ett antal privatpersoner som vill hyra inomhustid för badminton, basket, friskis etc.

Idrottens positiva effekter för både samhälle och individ syns bland annat i förbättrad hälsa, ökad kamratskap och bättre självförtroende. Men för att fler ska ha möjlighet att utöva idrott behövs idrottshallar som kan ta emot utövare året runt och som är anpassade för såväl träning som tävling inom olika idrotter.

Det finns ett miljöperspektiv utöver hälsoperspektivet med behovet av en ny idrottshall i Kolmården. Idag sitter många vuxna och pendlar in till Norrköping för att kunna idrotta då inga möjligheter till utövande finns lokalt. Detta skapar onödig påverkan på vår känsliga miljö.

En ny idrottshall i Kolmården behövs omgående då de nuvarande anläggningarna inte i närheten täcker de behov som redan finns idag. Med ökande invånarantal och ökande barnkullar kommer vare sig allmänhetens eller idrottsföreningars behov omhändertas i framtiden. Vi vill att en ny fullstor idrottshall (40x20) byggs i Kolmården med byggstart 2018.

 Styrelsen IBF Kolmården

HÄR SKRIVER DU UNDER!

Skriv under vårt upprop för en ny idrottshall i Krokek!

Vi har flera hundra namnunderskrifter men vi behöver flera.

Hjälp oss att få till nya möjligheter för hälsa och idrottande för alla vuxna och barn i Kolmården.

Skribent: Torbjörn Ekholm
Epost: This is a mailto link

 

 

 

Postadress:
Innebandyföreningen Kolmården - Innebandy
Råsslavägen 20
61832 Kolmården

Kontakt:
Tel: 011131313
E-post: This is a mailto link

Se all info